Bio

IMG_0943Opbouwen van (veel) kennis en ervaring

Na een succesvol afgerond studie Informatica aan de Universiteit Leiden ben ik in 1999 gestart als adviseur bij Utopics B.V. te Leusden, destijds al onderdeel van Ordina N.V.

In de periode tot 2007 heb ik kort- en langlopende opdrachten uitgevoerd voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Fortis bank, De Belastingdienst, de Dienst Justitiële Inrichtingen, het CFI, de Raad voor de Rechtspraak, de Gemeente Eindhoven, ICTU en ABN-AMRO.

De rollen die ik bij deze organisaties heb vervuld omvatten bouwmeester/architect, ontwerper, informatieanalist, lead developer Java, teamleider, trainer, tester, testcoördinator, workshop facilitator en manusje van alles. Ook ben ik toen begonnen met het persoonlijk coachen van mensen, zowel vanuit mijn werk als privé.

In precies 8 jaar tijd heb ik enorm veel kennis en kunde verworven over hoe organisaties werken, hoe mensen in organisaties acteren en hoe bedrijfsprocessen werken.

Gedurende deze periode ontdekte ik het fenomeen “agile” waarin ik mijn natuurlijke manier van werken herkende: pro actief, persoonlijk, resultaatgericht, constructief kritisch en vooral heel transparant.

Nog breder, nog dieper en vooral…meer agile

In 2007 maakte ik de overstap naar Cibit B.V. omdat ik graag bij een ‘echt’ consultancybureau wilde werken en héél graag meer trainingen wilde geven.

In eerste instantie bestonden mijn adviesopdrachten voornamelijk uit CMMI assessments, Java source code audits, opzetten van quality assurance en advies rond functioneel beheer en service level agreements. Dit deed ik bij klanten waaronder de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, Nationale Nederlanden, de Tweede Kamer,  TI Pharma, Achmea, het UWV en de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Vanaf 2009 ben ik voornamelijk betrokken bij bedrijven die op grote schaal hun manier van werken aan het veranderen zijn naar meer agile. Ik heb binnen dit thema ondermeer gewerkt voor PostNL, BNP Paribas, De Belastingdienst, Aegon, het CJIB, vtsPN  en AirFrance-KLM.

In die periode ben ik ook betrokken geraakt bij het Agile Consortium waar ik sinds 2010 als voorzitter actief ben en het programma Certify to Inspire leid.

Bij Cibit heb ik tientallen verschillende trainingen geven voor heel veel groepen mensen, zowel met als zonder een IT achtergrond. Deze trainingen hadden allerlei thema’s waaronder architectuur, management, leiderschap, communicatie, IT ontwikkelprocessen en -methoden, object-oriëntatie, UML, quality assurance, testen, Lean en natuurlijk Agile. De meeste van deze trainingen heb ik zelf ontwikkeld en werden doorgaans erg hoog gewaardeerd.

En toen was er Altimos

In september 2015 heb ik samen met 4 fijne mensen Altimos B.V. opgericht. Ons motto is “persoonlijk agile veranderen”. Wat dat precies betekent, laten wij je graag in de praktijk ervaren.

Genoeg gelezen, lijkt me. Wil je meer weten? Neem dan vooral even contact met me op. Linkedin biedt ook de nodige handvatten.

View Patrick Verheij's profile on LinkedIn

 

[goodreads]